1. Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar

På den här sidan kan du hitta svaren på de flesta frågorna om Specsavers Clinical Conference. Kan du inte hitta svaret på din fråga? Kontakta oss!

Kliniska konferensen för 2018 är nu över. Vänligen gå in på vår hemsida och prenumerera för att få mer information om nästa års kliniska konferens. 

1. Varför anordnar Specsavers sin Clinical Conference?
Specsavers vision är att utöka kompetensen i branschen, både inom och utanför företaget. Med Clinical Conference vill Specsavers göra det möjligt för alla som arbetar med synvård att förbättra sina kunskaper genom att lyssna på föreläsningar från ledande personer inom branschen, samt möta kollegor och leverantörer. Detta lyckade koncept har funnits i Storbritannien i över 20 år och är nu inne på sitt sjunde år i Nordeuropa.

2. Vem är Specsavers Clinical Conference avsedd för?
Specsavers Clinical Conference är särskilt avsedd för människor som arbetar med synvård. Programmen fokuserar på optiker, kontaktlinsspecialister, optical dispensers och optikerstudenter, men även öron-, näsa- halsläkare och ögonläkare är självklart varmt välkomna.

3. Vad är en optical dispenser
En optical dispenser är en säljare som har examen från kursen "Optical Dispenser" levererad av universitetet och Specsavers. Efter sju månaders utbildning har de utökat kunskaper om optometri och ögonhälsa.

4. Vem kommer att föreläsa på Specsavers Clinical Conference?
Specsavers Clinical Conference presenterar nationella och internationella talare från synvårdsbranschen. Den senaste versionen av programmet finns här.

5. När hålls Clinical Conference?
Clinical Conference hålls mellan 6 och 11 oktober 2018 på följande platser:

  • 6 oktober, Stockholm, Sverige
  • 7 oktober, Utrecht, Nederländerna
  • 9 oktober, Helsingfors, Finland
  • 10 oktober, Copenhagen, Danmark
  • 11 oktober, Oslo, Norge

6. Var hålls Clinical Conference och hur tar jag mig dit?
Clinical Conference i Sverige hålls på Radisson Blu Waterfront. 

7. Hur du bokar övernattning på hotell
Kontakta hotellet direkt, här hittar du kontaktuppgifter www.scandichotels.se.

8. Vilken tid börjar Clinical Conference och när slutar den?
Clinical Conference börjar kl. 10.00, registrering sker från kl. 09.00, och slutar cirka kl. 17.00. Den senaste versionen av programmet finns här

9. Hur många personer kommer att delta vid Specsavers Clinical Conference?
Förra året var det hela 2 200 personer som deltog vid Clinical Conference i de fem olika länderna. I Sverige deltog 550 personer vilket betyder att detta är ett perfekt tillfälle att både utöka dina kunskaper och även möta branschkollegor. Tänk på att registrera dig i god tid då antalet platser är begränsat.

10. Kostar registreringen något?
Om du registrerar dig före den 15 augusti är det gratis, sker registrering efter 15 augusti kostar det 1 200 SEK att delta. Studenter kan dock registrera sig gratis fram till och med 17 september.

11. Kan vi registrera oss som en grupp?
Det går tyvärr inte att registrera sig som en grupp. Varje deltagare måste registrera sig enskilt.

12. Kan jag delta i endast en del av konferensen?
Ja, det går att delta i endast en del av konferensen. Tänk dock på att du bara kan delta i hela presentationer, du kan inte gå in eller ut under en pågående presentation. Tänk också på att om du inte deltar vid hela dagen är du inte kvalificerad för CET-poäng.

13. Kommer det att finnas mat och dryck?
Ja. Det kommer att vara flera pauser under dagen, inklusive en lunchbuffé.

14. Kan jag meddela särskilda kostbehov eller önskemål?
Ja. När du registrerar dig kan du ange om du vill ha specialkost.

15. Jag har fått förhinder till konferensen, måste jag avregistrera mig?
Ja. Eftersom antalet platser är begränsat vill vi be dig att avregistrera dig om du inte kan komma, så att någon annan kan få platsen. Om du vill avregistrera dig skickar du ett e-postmeddelande till registration.scc@specsavers.com med ämnesraden ”Avregistrering från Specsavers Clinical Conference”. Tänk på att om du får förhinder eller inte avregistrerar dig debiterar vi en avgift på 500 SEK. Observera att du måste avregistrera dig 48 timmar innan start.

16. Får jag ackrediteringspoäng för att delta vid Specsavers Clinical Conference?
Ja. 6 CET-poäng tilldelas för deltagande vid Specsavers Clinical Conference.

17. Får man en goodiebag?
Självklart, du går inte tomhänt från konferensen. 

18. Kommer det att finnas en utställning?
Ja. I början av dagen och under rasterna på Specsavers Clinical Conference kommer det att vara en mässa, där leverantörer från branschen informerar om sina produkter och tjänster.

19. Kan jag sponsra Specsavers Clinical Conference?
Om du vill ha ett bås på vår mässa eller om du vill sponsra Specsavers Clinical Conference på annat sätt, kan du skicka ett e-postmeddelande till scc@specsavers.com med ämnesraden ”Sponsorfråga om Specsavers Clinical Conference”.

20. Min fråga finns inte med här. Vem kan jag kontakta?
Om du har en fråga som inte finns med här, kan du fylla i vårt kontaktformulär, så hör vi av oss till dig så snart vi kan.